Mittwoch, 10. Juli 2024

Halve finale: Nederland vs. Engeland / EURO 2024

De halve finale wedstrijd Nederland versus Engeland

 

De Oranjes spelen vandaag tegen de Drie Leeuwen en het wordt een spannende voetbalavond voor een plek in de finale in Berlijn


 De voetbalwedstrijd wordt live uitgezonden op ARD

 

Dortmund. Euro EM 2024. "De bal is rond", "een wedstrijd duurt 90 minuten" en "er kan er maar één de winnaar zijn", en voor de Engelse fans "het is voetbaltijd"... De halve finale voetbalwedstrijd Nederland versus Engeland begint vandaag om 21.00 uur in het Westfalenstadion van Dortmund, het Signal-Iduna-Park. Dit grootste stadion op het EK 2024 biedt immers plaats aan maar liefst 81.365 toeschouwers. De voetbalwedstrijd wordt live uitgezonden op ARD. In dit beslissende duel wordt bepaald welk team het in de finale in Berlijn tegen Spanje zal opnemen. In Dortmund worden ongeveer 100.000 fans uit Engeland en Nederland verwacht.

De Oranjes springen van ‘links naar rechts’, zo heet het EK-lied van de Nederlandse feestband Snollebollekes, waarna de fans door de binnenstad van Dortmund springen. Hier is onze sprinkhaan, foto: Helga Waess (persarchief )

De "Drie Leeuwen"


Gareth Southgate, de Engelse coach, wil zijn jongens naar de finale en naar Berlijn sturen. De ‘Three Lions’, zoals voetbalnatie Engeland haar helden noemt – omdat het Engelse wapen drie gouden leeuwen op een rode achtergrond toont – hebben nog nooit een EK-finale gewonnen. In 2021 waren ze immers tweede.

Steraanvaller Harry Kane zal vandaag met het Engelse nationale team over het veld razen en zijn reputatie bij FC Bayern waarmaken. Hij is een winnaar en zijn fans rekenen op hem.

 

De binnenstad kleurde 's middags al oranje


"Nederlands elftal", de Nederlandse "verzameling van 11 dingen", zoals het nationale team van Nederland ook wel wordt genoemd, of kortweg de "Oranjes" - een bijnaam afgeleid van het koninklijk huis Oranje-Nassau, zijn op pad geweest in de stad sinds de middag.

Het is slechts 200 km van Amsterdam naar het BVB-stadion, wat bijna klinkt als een thuiswedstrijd voor de Oranjes. De Nederlandse fanmars trekt momenteel door het stadscentrum en kleurt alles oranje; de ​​kranten hebben het nu al over de grootste fanmars aller tijden in Dortmund!

Oranje heeft veel fans gemobiliseerd en wil het nu weten. Nederland won immers in 1988 het EK en Ronald Koeman wil dat zijn team dit voorbeeld volgt.

 

Om 21.00 uur fluit scheidsrechter Felix Zwayer voor de halve finale in Dortmund!

 


De finale van het Europees kampioenschap voetbal


Op zondag 14 juli is heel Europa aanwezig in het Olympisch Stadion van Berlijn.